Skolmåltiden ska grundlägga goda matvanor som är hållbara för både hälsa och miljö. Den ska vara varierande och aptitlig. Matsalen ska vara trivsam och förmedla matglädje. Vår målsättning är att servera näringsrik och hemlagad mat till våra elever. Vi strävar efter att använda livsmedel med så få tillsatser som möjligt på enklast tänkbara vis. Produkter som innehåller smakförstärkare E-620-640 utesluts helt, industriellt framställt transfett minimeras.
Våra ekologiska val är förnärvarande: mjölk, morötter, vitkål, bananer, ägg, citroner, potatis.
Vi serverar aldrig nötter och använder inte sötningsmedel eller lightprodukter. Frukt och grönsaker efter säsong. Inget extra tillsatt socker varken i fil eller te.
Svenskt kött och svensk kyckling, MSC-märkt fisk. Vi bakar vårt bröd så ofta vi kan. Tillsvidare serverar vi inte ris. Hänsyn tas till riktlinjer och rekommendationer.